Zodra je de kust met de helderblauwe zee achter je laat, kom je in het ongerepte groene hart van de Cilento. Hier vind je eeuwenoude dorpjes en goed bewaard gebleven middeleeuwse stadjes op de toppen van de heuvels, zoals Camerota, Pisciotta, Morigerati, Tortorella en San Giovanni a Piro

Camerota (30km van Vibonati)

Alleen al de weg vanaf de kust naar dit hooggelegen dorp is de moeite meer dan waard. Camerota ligt hoog op de rand van de rotsen en bestaat uit een wirwar van kleine straatjes. Het plaatsje is van oudsher bekend om zijn prachtig beschilderde aardewerk, wat hier ook voor zeer billijke prijzen te koop is. Voor traditionele gerechten kunt in terecht bij de Antico Osteria del Borgo. (in het centro storico)

Pisciotta (45km van Vibonati)

Het plaatsje kijkt uit over de zee en is omgeven door eeuwenoude olijfbomen. Het gezellige centrum is het beginpunt van een prachtige wandeling met mooie vergezichten. (zie Wandelen)

Morigerati (10 km van Vibonati)

Het dorp is alleen al de moeite van een bezoek waard door zijn prachtige ligging. Daarnaast kunt u er een WNF-oase bezoeken. Vanaf het bezoekerscentrum daalt een pad af naar de bronnen van de rivier de Bussento. In deze ongerepte vallei kunt u een natuurlijke grot bezoeken, waar het water 6 km lang doorheen stroomt voor het weer aan de oppervlakte komt. De wandeling van anderhalf uur heen en terug is goed te doen en een absolute aanrader.

Rivello

Tussen Sapri en Lagonegro vindt u het ‘witte’ plaatsje Rivello, prachtig gelegen op een glooiende bergkam.

Padula

In Padula (30 km van Vibonati) ligt een wereldberoemd kloostercomplex; La Certosa di Padula. Het klooster ligt dicht bij de afrit van de autostrada Buonabitacolo/Padula. In het mooi gerestaureerde klooster worden ook rondleidingen gegeven.

Pertosa

In Pertosa bevinden zich de belangrijkste grotten van Zuid-Italië. In een klein bootje vaart u er door een ondergronds stelsel van druipsteengrotten, bestaande uit tunnels en meertjes.

Voor meer informatie kunt u ook onderstaande links bekijken

www.parkts.it/parco.nazionale.cilento

www.ilcilento.it