Amedeo en Lisa (eigenaren):

Vanwege COVID-19 kunnen alle reserveringen gratis geannuleerd worden tot een week voor aankomst

In Vibonati bieden we vanaf 2010 een landelijke accomodatie van hoge kwaliteit, bestemd voor bewuste reizigers die graag op een duurzame manier de natuur en cultuur van Zuid-Italië en in het bijzonder de Cilento willen leren kennen.

Wij wonen op een kleine zelfvoorzienende, ecologische akkerbouwboerderij, waar we oude zaden, oude kennis en lokale smaken willen behouden en hebben een moestuin, boomgaard, kleinvee( ganzen, eenden en kippen ) en enkele geiten.

Een persoonlijk bericht van Amedeo en Lisa:

“Juist nu  in dit jaar geloven we dat kleinschalig toerisme, het ontdekken van minder bekende bestemmingen, de beste keuze is voor wie in alle rust wil reizen en bestemmingen wil ontdekken waar je tot rust kunt komen en jezelf kunt vinden.  “

Het hele bericht:

Al tien jaar lang bieden we kleinschalige, landelijke accommodatie op onze biodynamische boerderij. Kleine aantallen zijn onze kracht. We ontvangen één of hooguit twee families per keer, met in totaal zes tot acht slaapplaatsen. We hebben een klein restaurant met maar één tafel  en koken met onze biologische producten. Juist nu  geloven we dat kleinschalig toerisme, het ontdekken van minder bekende bestemmingen, de beste keuze is voor wie in alle rust wil reizen en plaatsen wil ontdekken waar je tot rust kunt komen en jezelf kunt vinden.  Op Casale Il Sughero kunnen we die rust en beslotenheid in de natuur bieden, en ook zekerheid wat betreft gezondheid en voedsel.  Wie bij ons reserveert beleeft een vakantie in familiaire sfeer, waar een evenwicht is tussen bergen en zee, waar je ook kunt wandelen of fietsen. Samen met de stilte van de vergezichten en een natuurlijke voeding, zorgt het voor een reiservaring die we al jaren met succes aan onze gasten bieden. Amedeo en Lisa verwachten jullie!

Onze filosofie

Wij hebben van  milieuvriendelijkheid onze bijzondere kracht gemaakt. Dit is het uitgangspunt van ons toeristenverblijf. Dat doen we door de opvang van regenwater, het maken van natuurlijke zeep, de natuurlijke zuivering van het  afvalwater en het hergebruik van voedselafval voor compostering en  de stal.

Alles wat we verbouwen en kweken, de wijn en de honing die we produceren , is alleen voor onze familie en onze gasten, is gezond en zonder chemische toevoegingen.

sugherello, onze eigen wijn
sugherello, onze eigen wijn
eigengemaakte ricotta
eigengemaakte ricotta

Kamers

Een deel van de boerderij is bestemd voor de ontvangst van toeristen. We hebben twee kamers met zeezicht ( met in totaal maximaal acht bedden) ingericht als B&B . Iedere kamer heeft een eigen badkamer.  Er is een tweepersoonsbed met daarboven een eenpersoons stapelbed. Een vierde bed kan eventueel bijgezet worden. Ook is er een kleine koelkast in de kamer.

In de kamers en op het terras is WIFI beschikbaar. De auto kan geparkeerd worden op het eigen terrein.

Terras

Overdag kunt u heerlijk ontspannen op een groot terras met een prachtig panoramisch uitzicht op zee. Het is er stil en koel onder een met druiven begroeide pergola en biedt uitzicht op het groen van  kastanjebomen en eiken, maar ook op bossen met kurkeiken die typisch voor dit gebied zijn.

Vanaf de kamers en het terras zie je ook het middeleeuws centro storico van Vibonati en in de verte de Thyrreense Zee. Bij heel helder weer kan je zelfs de Stromboli en de Eolische eilanden zien liggen. We worden omringd door de hoge bergen van de Zuid-Italiaanse Apenijnen.

ingang en uitzicht vanaf kamer

Eten

Het is mogelijk om een keukentje te gebruiken dat naast de kamers ligt en zelf te koken of om te kiezen voor half pension met avondeten. Het is ook mogelijk om alleen het ontbijt te gebruiken. De produkten uit onze moestuin kunt u gebruiken voor uw maaltijd.

 

Het ontbijt en het avondeten worden bij mooi weer op het terras geserveerd of  binnen in de eetkamer en worden met grote zorgvuldigheid door ons bereid.  Wij gebruiken daarvoor onze eigen natuurlijke en biologische producten. Het ontbijt is Italiaans, maar kan op verzoek ook internationaal zijn.

ontbijt op het terras
ontbijt op het terras
gemeenschappelijke eetkamer
gemeenschappelijke eetkamer

Het avondeten is typisch Zuid-Italiaans en wordt klaargemaakt volgens onze gastronomische, mediterrane tradities. In onze traditioneel gebouwde houtoven maken we brood, gebak en pizza’s . We gebruiken daarbij oude graansoorten die gemalen worden in onze kleine molen.

pizza bakken in de traditionele oven
pizza bakken in de traditionele oven
zelfgebakken brood
zelfgebakken brood

Activiteiten

Ons verblijf ligt in een belangrijk natuurgebied, dichtbij natuurlijke oasi, beschermd zeegebied en het Nationaal Park. Het is een ideaal vertrekpunt voor boottochten, wandelingen of fietstochten langs de kust en in de bergen.

We informeren u graag over de mooiste plekken in de omgeving en helpen bij de keuze van streekproducten of het bespreken van boottochten of begeleide wandelingen.

fietsen in het binnenland
fietsen in het binnenland
wandelen langs de kust
wandelen langs de kust

Verhuur

Het minimumverblijf is twee nachten. We geven korting bij een verblijf van meer dan een week. Het schoonmaken van de kamers en de eindschoonmaak zijn bij de prijs inbegrepen.  Beddengoed en badhanddoeken worden verstrekt

Vooraf reserveren is noodzakelijk. Bij reservering wordt een aanbetaling van 30% van de totale huursom gevraagd. Het restantbedrag dient bij het inchecken betaald te worden.  Inchecken kan vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur.  Op de vertrekdag moet  voor  11.00 uur uitgecheckt worden.

Beschikbaarheid op aanvraag

uitzicht vanaf terras
uitzicht vanaf terras
rondleiding in de tuin
rondleiding in de tuin

Prijzen

Kosten van een kamer voor twee personen met panoramisch terras  en ontbijt

  • 70€  per dag van september tot en met juni
  • 90 € per dag in juli en augustus
  • 100 € per dag in de middelste week van augustus

In alle perioden:

  • voor een derde persoon 20 € per dag extra
  • voor een vierde persoon 20 € per dag extra

Voor een langer verblijf van meer dan een week geven we een korting op de totaalprijs.

De huur van het keukentje is 10 € per dag . Eindschoonmaak van de keuken 10 €.

Prijs van het avondeten : 25 € per persoon

keukentje
keukentje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home Restaurant La cucina di AmeLì 

Amedeo en Lisa koken niet alleen voor hun gasten van het B&B. Ook anderen kunnen op deze prachtige plek genieten van traditionele gerechten, gemaakt van zelfgeteelde biologische producten in hun kleinschalige home restaurant Ame(deo)Lì(sa).

Omdat er uitsluitend verse seizoensproducten worden gebruikt, varieert het menu afhankelijk van het aanbod van de boerderij. Daarom moet ook altijd twee dagen van te voren gereserveerd worden.

www.facebook.com/homerestaurantcilento

voor reserveringen: lacucinadiameli@gmail.com

tel.+39 3283211721