Wij bieden u:

Bekijk het huis

Il Cilento, tra mare e monti

Welkom op Cilentocasa.nl, de site waar we ons vakantiehuis in Zuid-Italië te huur aanbieden en waar we u een indruk willen geven van Il Cilento en de Golf van Policastro.

Nadat we jarenlang in Italië gekampeerd hadden, waarbij we steeds verder naar het Zuiden gingen, ontdekten we Il Cilento (200 km ten zuiden van Napels). We vonden er alles wat Italië zo aantrekkelijk maakt bij elkaar: een prachtige kust met afgelegen baaitjes en mooie stranden, ongerepte natuur, bergen, authentieke dorpjes, cultuur, lekker eten, een heerlijk klimaat en een vriendelijke, gastvrije bevolking. Wat ons vooral verraste was de kleinschaligheid, authenticiteit en rust. De streek wordt pas langzamerhand door buitenlanders ontdekt.

In 2008 hebben we een huis gekocht in het historisch centrum van Vibonati, een goed bewaard gebleven middeleeuws dorp, hooggelegen op een heuvel, 3,5 km landinwaarts aan de Golf van Policastro. Het huis ligt aan de rand van het centro storico en heeft een prachtig uitzicht op de heuvels en de zee.

In 2009 is het huis van binnen geheel gerenoveerd. In 2011 hebben we een prachtig dakterras met schitterend uitzicht op de Golf van Policastro laten maken.

Hans en Marga Pilon