In de afgelopen jaren hebben we vele bijzondere ontdekkingen gedaan in de Cilento.

In onze blogs, die we schreven voor Ciao tutti, het ontdekkingsblog voor Italië , vertellen we u graag over de verborgen "pareltjes"van dit unieke gebied.

Cilentamente – over op je gemakje oud worden in Pioppi en omstreken

Pioppi, het kleine vissersplaatsje in de Cilento, is wereldberoemd geworden. Want in Pioppi kun je oud worden. Het levende bewijs daarvan zien Hans en Marga als twee stokoude vrouwtjes langs de lungomare schuifelen tijdens de zaterdagse passeggiata. Met hun krachtige blikken in door de ouderdom verweerde gezichten worden ze respectvol bekeken.

Lees verder op Ciao tutti

Costa di Maratea – een van de mooiste kusten van Italië

Ben je op zoek naar een prachtige kustlijn, waar je nog in alle rust van de authentieke sfeer kunt genieten? Sla dan de Amalfikust over en reis met deze tips nog iets verder naar het zuiden, voor een adembenemend mooie reis langs de Costa di Maratea!

Lees verder op Ciao tutti

Roscigno Vecchio – de magie van de oude stenen, het geluid van de vogels en het ruisen van de wind

Na een rit door de prachtige bergen in het binnenland van de Cilento, waar we nauwelijks iemand tegenkomen, rijden we opeens een andere wereld binnen. Een wereld waar we jou graag mee laten kennismaken.

Lees verder op Ciao tutti

Cilento silenzioso , stil bewaard geheim in het Zuiden

Voor veel Italiëgangers houdt Italië op bij Rome. Wie verder kijkt, komt terecht in het bruisende Napels, ontdekt de beroemde Amalfikust, reist door Puglia met barokstad Lecce of toert rond op Sicilië.

Lees verder op Ciao tutti

Wandelparadijs Cilento

Hou je van wandelen, dan is het Nationaal Park Il Cilento e Vallo di Diano een paradijs waar veel te ontdekken valt, zo weten Hans en Marga Pilon, die al ruim tien jaar regelmatig in de Cilento komen.

Lees verder op Ciao tutti

Scario – kleurenpalet in schilderachtig haventje

Zodra het voorjaar begint, komt Scario met zijn schilderachtig haventje tot leven. De vissersboten krijgen steeds meer gezelschap van plezierboten die de prachtige kust van de Cilento verkennen. Je vindt het haventje direct aan de lungomare, de boulevard, met zijn pastelkleurige oude palazzi.

Lees verder op Ciao tutti

Porto degli Infreschi- paradijselijke plek aan zee

Een van de pareltjes van de Cilento, verborgen in de grillige kustlijn tussen Marina di Camerota en Scario, is Porto degli Infreschi.Marga en Hans Pilon delen deze paradijselijke plek in de Cilento graag met ons. Hans en Marga: ‘Vroeger was Porto degli Infreschi een toneel van muilezels en vissersboten.

Lees verder op Ciao tutti

Het gouden licht van Santa Maria di Castellabate

‘Een van de mooiste kustplaatsen van de Cilento is Santa Maria di Castellabate, een eeuwenoud vissersplaatsje. In het middeleeuwse deel hangt een bijzondere sfeer, door de combinatie van prachtige oude gebouwen en de idyllische ligging aan het goudgele strand van een kleine baai.

Lees verder op Ciao tutti

Mooie vergezichten in Castellabate

‘Voorbij het oude kasteel in Santa Maria di Castellabate begint het Spiaggia Pozillo, een groot zandstrand dat de dorpen Santa Maria di Castellabate en San Marco di Castellabate met elkaar verbindt. Vanaf het strand kun je een mooie wandeling van ongeveer vier kilometer maken, naar het oude centrum van San Marco di Castellabate. De grote haven met jachten en vissersboten ligt iets verderop.

Bij de haven begint net achter hotel L’Approdo een mooie wandelroute naar Punta Licosa, een kaap met daartegenover het eilandje Licosa, waar de vuurtoren op staat. De wandeling is goed te lopen omdat er nauwelijks hoogteverschil is.

Lees verder op Ciao tutti

Middeleeuws spektakel in Teggiano

Hans en Marga nemen je mee naar de ongerepte Cilento. Een stukje onbekend Italië, met prachtige natuur, lieflijke dorpjes en eeuwenoude tradities. Vandaag delen ze zo’n traditie: het middeleeuwse feest in Teggiano.

Hans en Marga: ‘In Teggiano, het belangrijkste en oudste bestuurlijke centrum van de Cilento, wordt ieder jaar op 11, 12 en 13 augustus het grootste middeleeuwse spektakel van de regio gehouden.

Lees verder op Ciao tutti

Certosa di San Lorenzo in Padula- een leven in stilte in het grootste klooster van Zuid-Italië

Marga en Hans Pilon hebben hun hart verloren aan de Cilento. Ze vonden er een prachtige natuur, met zee en bergen, authentieke dorpjes, een heerlijke keuken en een vriendelijke gastvrije bevolking. Regelmatig delen ze een pareltje in deze streek, met vandaag het prachtige Certosa di San Lorenzo in Padula.

Lees verder op Ciao tutti

Pisciotta – de Cilento in een notendop

Wat heeft de Cilento toch een heerlijk klimaat. Zelfs in het najaar is het water van de zee nog warm, de temperatuur vaak nog ruim boven de twintig graden en schijnt de zon nog volop. Een ideale maand om in alle rust te genieten van al het moois dat de Cilento biedt, zo laten Marga en Hans ons zien.

Lees verder op Ciao tutti