Wandelen in de Cilento

De Cilento is een paradijs voor wandelaars. De vele wandelroutes brengen je op de mooiste plekjes en op die manier ervaar je de prachtige natuur pas echt. Volg de ruige kust en ontdek afgelegen strandjes, onbereikbaar voor auto’s, wandel naar de top van een berg of maak een tocht in het binnenland. Meestal kom je nauwelijks iemand tegen.

De meeste wandelroutes zijn goed gemarkeerd en er komen steeds meer routes bij. Een actieve groep uit San Giovanni a Piro is druk bezig met het weer begaanbaar maken en onderhouden van de oude paden.

In het huis is veel  informatie te vinden over de wandelroutes. Een groot aantal daarvan hebben we zelf beschreven en gefotografeerd.
Een paar aanraders:

Scario

Vanuit deze havenplaats wandelen in noordelijke richting langs de kust. Over een lengte van 4 km. loopt u op vrijwel gelijke hoogte langs de Costa Masseta met de Golf van Policastro voortdurend aan uw linkerhand. De tocht eindigt bij de Grotte dell’Acqua en een mooi strandje.  Zie ook ons blog over Scario  en  spiaggia Marcellino.

Marina di Camerota

Even ten oosten van deze havenplaats begint een zeer afwissende wandeling van 4,5 km. naar de Porto degli Infreschi. U loopt achtereenvolgens langs olijfgaarden, over een bergkam en door bossen met af en toe prachtige vergezichten. Aan het einde van deze wandeling bereikt u één van de mooist gelegen baaien van de Golf van Policastro. Deze baai is goed bereikbaar en heeft een heerlijk zandstrand. Zeer geschikt als dagtocht. De route is beschreven in ons blog over de Porto degli Infreschi.

Zie ook de website van Francesco Raffaele.

Morigerati

Vanuit Morigerati kunt u afdalen naar de grot en de bronnen van de Bussento rivier. De wandeling start bij het bezoekerscentrum van het WNF.

Pisciotta

Vanuit Pisciotta start een tocht bergopwaarts over een heuvelkam. De wandeling loopt via olijfgaarden en bossen en biedt met name vanaf de tweede helft prachtige vergezichten op de kust.

San Giovanni a Piro/Monte Bulgheria

In San Giovanni a Piro is een enthousiaste groep vrijwilligers bezig bestaande wandel- en muilezelpaden weer goed begaanbaar te maken en te bewegwijzeren. Deze organisatie heeft in 2013 een boekje (in het huis aanwezig) uitgegeven met diverse mooie wandelroutes rond Scario / San Giovanni a Piro

Zie ook de website van Francesco Raffaele.

Tortorella

Tortorella is een hooggelegen dorp in het binnenland bij Vibonati. In de directe omgeving zijn diverse gemarkeerde routes, zoals o.a. rond de Monte Cocuzzo. Op deze route heb je een adembenemend uitzicht op de bergen en de kustlijn.

Zie ook ons blog over wandelen in de Cilento.