Vibonati is een middeleeuws dorpje, gelegen aan de Golf van Policastro. Het ligt op een langgerekte heuveltop op 150 m hoogte en op drie kilometer afstand van de zee, aan de rand van het grote Nationale Park ‘Il Cilento’.

Het middeleeuwse karakter is nog volledig bewaard gebleven. Een groot deel van het historische centrum is alleen te voet bereikbaar en bestaat uit een wirwar van smalle steegjes en trappen die leiden naar dicht op- en aan elkaar vast gebouwde oude huizen. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Het dorp wordt gedomineerd door de prachtige kerk van Sant’Antonio Abate, gelegen op het hoogste punt van het dorp. Vanaf het kerkplein heb je een schitterend uitzicht op de omliggende bergen, zee en heuvels begroeid met olijfgaarden.

Vibonati is een levendig dorp met, zoals in de hele Cilento, een vriendelijke en gastvrije bevolking die trots is op haar cultuur en tradities. Er zijn regelmatig processies vanuit de verschillende kerken. Het hoogtepunt vormt het feest van Sant Antonio d’Abate, de beschermheilige van het dorp, op 17 januari. Vanuit heel Italië en het buitenland komen familieleden terug naar Vibonati om een week lang feest te vieren. Ook de kapel in de straat tegenover Casa La Cappella wordt veel gebruikt.

Op de eerste zondag van juli wordt het feest van de Madonna gevierd. Het pleintje naast ons huis en de straat wordt dan prachtig versierd en bedekt met bloemen. Ook in de zomermaanden worden de tradities met feesten gevierd. Er worden regelmatig eetfeesten met traditionele muziek en dans georganiseerd.