Casa La Cappella      Casa  in Campagna

Casa La Cappella dateert al van voor 1700 en is het bovenste deel van een palazzo van een nobele familie die hier honderden jaren woonde. Het bevindt zich in het centro storico (historisch centrum) aan de rand van het dorp en is gebouwd tegen de top van een steile heuvelkam in het hoogste gedeelte van het dorp .Vanuit het huis heb je een prachtig uitzicht op de groene heuvels, begroeid met olijfbomen en op de zee.
In de zomer waait er ’s morgens een wind van zee en ’s avonds komt de wind uit de bergen, zodat het, mede dankzij de oude dikke muren, altijd lekker koel blijft in het huis.In de straat tegenover het huis ligt een oude kapel, La Cappella Maria della Grazia. Hiernaast ligt een klein parkeerterrein, waar de auto geparkeerd kan worden.

Casa La Cappella is in 2009 van binnen geheel gerenoveerd met behoud van zoveel mogelijk originele details. In het voorjaar van 2011 zijn op een deel van het dak een groot terras van 34 vierkante meter en een extra kamer gerealiseerd. Dit terras biedt een panoramisch uitzicht op de Golf van Policastro.

De sfeer van vroeger is goed bewaard gebleven door de hoge muren met oude balkenplafonds van kastanjehout, de oude houten binnendeuren en de hoge openslaande deuren met een panoramisch uitzicht.

Het appartement heeft een oppervlakte van 145 m2.

Op de eerste verdieping vindt u:

Op de tweede verdieping vindt u:

Vanaf de ingang in de straat leidt een grote natuurstenen trap naar de woonverdieping. De meeste vertrekken bevinden zich op één verdieping. Beide nieuwe badkamers zijn betegeld in de lokale stijl van de Amalfikust en bevatten een w.c. en bidet, een wastafel en een comfortabele inloopdouche. De nieuwe keuken is volledig uitgerust met koelkast, oven, fornuis met afzuigkap en wasmachine. Op het dakterras heeft u een fantastisch uitzicht op het dorp, de Golf van Policastro en de omringende bergen.

Voorzieningen in Casa La Cappella

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u in Vibonati terecht. Er zijn een aantal kleine alimentari’s waar u vers brood en de meest noodzakelijke boodschappen kunt kopen. Verder zijn er een kleine groentenwinkel en een slager. Een paar keer per week  rijdt er een groentenman door het dorp met verse groenten en fruit. In het dorp zijn 2 restaurants.

Een groot modern winkelcentrum ‘La Ginestre’ met grote supermarkt ligt op 7 minuten rijden aan de weg naar Sapri.

Ook in Villammare (3 km. afstand) aan de kust vindt u diverse winkels en restaurants. In het nabijgelegen Sapri, de grootste plaats van het gebied met een intercity-station, zijn veel winkels en banken. Op vrijdagochtend is er een grote markt in Sapri.

Casa in Campagna

Daarnaast bieden wij Casa in Campagna in het binnenland te huur aan, op 3 km afstand van ons huis. Dit appartement maakt deel uit van een Casale, een gerestaureerd boerenhuis. De eigenaren. die ook in de Casale wonen, willen de oude tradities van de Cilento op een eigentijdse manier delen met hun gasten. Zij hebben het huis in de afgelopen 5 jaar veranderd in een ecologische boerderij met dieren en akkers. De Casale bevindt zich ten noorden van Vibonati, richting Morigerati. Sleutelwoorden zijn eenvoud, rust, stilte, natuur.

De Casale heeft in 2015 de Premio nazionale ‘Recupera-Riabita’ gewonnen van de organisatie Piccoli Paesi dei borghi dell’Appennino die zich inzet voor het behoud en herstel van de kleine dorpen in het zuidelijk deel van de Apenijnen.
Deze prijs voor het in oude staat herstellen en weer bewonen van oude, verlaten historische plekken is toegekend aan Casale Il Sughero omdat de eigenaren met hun visie op duurzaam ecotoerisme een verlaten, historische boerderij in oude glorie hebben hersteld, zelfvoorzienend bewonen volgens oude tradities en delen met anderen middels hun gastenverblijf.

Casa in Campagna, voor maximaal zes personen, bestaat uit twee identieke slaapkamers met drie bedden ( een tweepersoons en één eenpersoons). De kamers zijn onafhankelijk van elkaar en voorzien van openslaande deuren van waaruit u een panoramisch uitzicht heeft met zicht op zee. Elke kamer heeft een eigen complete badkamer.

Naast de kamers bevindt zich een kleine keuken met basisvoorzieningen. Vóór de kamers is een afdak (portico ) dat voor schaduw zorgt en een eigen deel van het terras, voorzien van een pergola met uitzicht op zee. Op heldere dagen is zelfs de Stromboli in de verte te zien.

Onder het terras ligt een moestuin, waar op biologisch-dynamische manier groente verbouwd wordt. Gedurende uw verblijf kunt u deze groenten gebruiken om uw eigen maaltijden te bereiden. Ook kunt u ervoor kiezen om samen met de eigenaren te eten en de eenvoudige mediterrane keuken te proeven. In de zomer buiten op het terras. In de winter in de grote eetkamer bij de open haard.

Het huis is volgens ecologische principes ingericht.De kamers zijn, zoals de hele Casale, geverfd met biokalk in natuurlijke tinten, ademend en antiallergisch. De kozijnen en bedden zijn volledig van hout. In de badkamers, waarvan het water wordt verwarmd door zonne-energie, vindt u handgemaakte zeep op basis van natuurlijke materialen. Het drinkwater komt uit een bron en is daardoor puur en chloorvrij.