Casa La Cappella

Casa La Cappella dateert al van voor 1700 en is het bovenste deel van een palazzo van een nobele familie die hier honderden jaren woonde. Het bevindt zich in het centro storico (historisch centrum) aan de rand van het dorp en is gebouwd tegen de top van een steile heuvelkam in het hoogste gedeelte van het dorp .Vanuit het huis heb je een prachtig uitzicht op de groene heuvels, begroeid met olijfbomen en op de zee.
In de zomer waait er ’s morgens een wind van zee en ’s avonds komt de wind uit de bergen, zodat het, mede dankzij de oude dikke muren, altijd lekker koel blijft in het huis.In de straat tegenover het huis ligt een oude kapel, La Cappella Maria della Grazia. Hiernaast ligt een klein parkeerterrein, waar de auto geparkeerd kan worden.

Casa La Cappella is in 2009 van binnen geheel gerenoveerd met behoud van zoveel mogelijk originele details. In het voorjaar van 2011 zijn op een deel van het dak een groot terras van 34 vierkante meter en een extra kamer gerealiseerd. Dit terras biedt een panoramisch uitzicht op de Golf van Policastro.

De sfeer van vroeger is goed bewaard gebleven door de hoge muren met oude balkenplafonds van kastanjehout, de oude houten binnendeuren en de hoge openslaande deuren met een panoramisch uitzicht.

Het appartement heeft een oppervlakte van 145 m2.

Op de eerste verdieping vindt u:

Op de tweede verdieping vindt u:

Vanaf de ingang in de straat leidt een grote natuurstenen trap naar de woonverdieping. De meeste vertrekken bevinden zich op één verdieping. Beide nieuwe badkamers zijn betegeld in de lokale stijl van de Amalfikust en bevatten een w.c. en bidet, een wastafel en een comfortabele inloopdouche. De nieuwe keuken is volledig uitgerust met koelkast, oven, fornuis met afzuigkap en wasmachine. Op het dakterras heeft u een fantastisch uitzicht op het dorp, de Golf van Policastro en de omringende bergen.

Voorzieningen in Casa La Cappella

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u in Vibonati terecht. Er zijn een aantal kleine alimentari’s waar u vers brood en de meest noodzakelijke boodschappen kunt kopen. Verder zijn er een kleine groentenwinkel en een slager. Een paar keer per week  rijdt er een groentenman door het dorp met verse groenten en fruit. In het dorp zijn 2 restaurants.

Een groot modern winkelcentrum ‘La Ginestre’ met grote supermarkt ligt op 7 minuten rijden aan de weg naar Sapri.

Ook in Villammare (3 km. afstand) aan de kust vindt u diverse winkels en restaurants. In het nabijgelegen Sapri, de grootste plaats van het gebied met een intercity-station, zijn veel winkels en banken. Op vrijdagochtend is er een grote markt in Sapri.