Scario

Scario is een prachtig gelegen kustplaatsje aan de Golf van Policastro. Het is een levendige vissersplaats met een mooie boulevard langs de haven. Je vindt er veel leuke terrasjes en restaurantjes met uitzicht op de haven en de Golf. ’s Zomers is het er altijd gezellig druk, vooral ’s avonds. Op maandagochtend is er een markt.Vanaf de haven aan de boulevard vertrekken de bootjes naar de ongerepte strandjes van de Masseta-kust.

Marina di Camerota

Marina di Camerota is van oudsher een vissersdorpje en vanwege zijn mooie zandstranden wordt het ook wel de parel van de Cilento genoemd.
Ten noorden van deze plaats bevinden zich direct langs de weg uitgestrekte zandstranden.

Pisciotta

Deze burcht ligt hoog boven de kust en is omringd door eeuwenoude olijfgaarden. In het centro storico bevindt zich een aantal uitstekende restaurants, waarvan een aantal met uitzicht op zee. Recht onder deze plaats ligt Marina di Pisciotta, een oud vissersdorp.

Palinuro

Voorbij de zandstranden van Palinuro rijzen de steile klippen van de Capo Palinuro uit het water omhoog. Het maakt van het dorpje een natuurlijke haven. Hier liggen vele kleine voornamelijk blauwwitte bootjes te wachten op de toeristen die de kust vanaf het water willen zien. Het uitzicht vanaf het water is spectaculair. Je hebt een prachtig zicht op de Capo Palinuro met zijn talloze grotten.

Maratea

Vanuit Sapri gaat een mooie kustweg met uitzicht op de azuurblauwe zee richting Maratea. Op de berg boven Maratea staat een enorm Christusbeeld, het één na grootste ter wereld. Bij helder weer is dit beeld vanaf de hele Golf te zien. Vanaf deze plaats heb je een spectaculair uitzicht.

Villammare

Op 3 km afstand aan de zee ligt Villammare. Hier vind je zand-en kiezelstranden. Het is een oud vissersdorpje en heeft een fraaie boulevard met mooie oude huizen van vooraanstaande families. In de zomermaanden is het hier altijd ’s avonds druk met de “passeggiata” Er worden dan ook diverse optredens georganiseerd. Op de eerste zondag van augustus wordt het feest van de Madonna van Porto Salvo gevierd. Het beeld van de Madonna wordt op een met bloemen versierde boot, gevolgd door meerdere bootjes de zee in gevaren. Het feest is een dankbetuiging aan de Madonna voor de visvangst.