Langs de hele kust zijn er zand- en kiezelstrandjes en prachtige afgelegen baaitjes met kristalhelder water.In het voor-en naseizoen heeft u de stranden vrijwel voor uzelf. De stranden behoren tot de schoonste van heel Italiƫ.

[vslider name=”strand”]

Het dichtstbijzijnde strand is bij Villammare, 3,5 km vanaf het huis. Hier vind je zand-en fijne kiezelstranden. Richting Maratea rijd je langs een prachtige kustweg. Onderweg zijn verschillende baaitjes te voet bereikbaar, o.a. bij Acquafredda.

Tussen Scario en Marina di Camerota ligt een ruig kustgebied. Hier vind je prachtige strandjes die vrijwel alleen per boot bereikbaar zijn.In de zomermaanden is er vanuit Scario een bootdienst naar 4 van deze strandjes. Ieder uur gaat er een boot heen en terug.

Bij Palinuro liggen grote zandstranden met azuurblauw water en uitzicht op de kaap van Palinuro. Ze zijn makkelijk met de auto bereikbaar, liggen langs de kustweg en er is volop parkeergelegenheid.Vanaf half juli en vooral in augustus is het hier wel druk met Italianen.